Byt w rodziie ...

Niezgadzasz się z wieloma schematami czy stereotypami ? Sądzisz, że Polki zaśługują na przypisaną im opinię ? A co z Polakami ? Uważasz, ze rozrywka i informacje, które podaja ci Polonijne media to intelektualna ... "kupa" ? Dołącz do nas, zaskocz nas swoją przenikliwością i intelektem.

Byt w rodziie ...

Postprzez maxio w 23 Maj 2008, 22:57

Czy człowiek który przyjechał tutaj z rodziną, może jej tu zapewnić godziwe życie ? Tyle sie mówi, że UK to kraj cudowny, a my dostajemy tylko w dupe. Czy wyjdziemy z tego wyscigu szczurów ? Wydaje mi się, ze w Polsce było lepiej, może nie zawsze starczało na wszystko, ale jakby podliczyć rozłąke z bliskimi (mama, tata, rodzeństwo itp.) to czy warto tu siedzieć i wegetować ? A jak jest z Wami ?
maxio

Dołączenie: 21 Maj 2008, 19:53

Re: Byt w rodziie ...

Postprzez Pan.Samochodzik w 28 Maj 2008, 19:25

Pewnie że można,. Napewno nie jest tak jak myślą w Polsce że jest - choćby mieszkania. Mnie to zawsze śmieszą opisy na forumach "jestem tu trzy miesiące, zarabiam 1 tys, miesiecznie i stać mnie na wszystko". Tacy śmieszni ludzie zapominają dodać .... mieszkam z dziesięcioma innymi w Pokoju :)

No wiec wracając do tematu ..... da rady, ale napewno nie jest łatwo. No i trzba miec naprawde dobry fach w ręku. Dziś już z pomocnika "podajcegłe" rodzinie nie zapewnisz godziwego życia.
Pan.Samochodzik

Dołączenie: 22 Maj 2008, 10:34

Postprzez kasia27 w 29 Maj 2008, 21:37

Niektórym lepiej żyje się tu innym w Polsce.Najgorsze jest to że gdy jedziemy do Polski każdy myśli że mamy ze sobą worek pieniędzy,no bo przecież słyszy się takie historie o kokosach wręcz spadających z nieba pod nogi.A rzeczywistość jest trochę inna,tym bardziej jeżeli ma się tu dzieci niewyobrażam sobie mieszkania w 6 czy więcej osób.Tym bardziej że oni przykładają wagę w jakich warunkach wychowują się dzieci.Z wypłaty po odliczeniu wszelkiego rodzaju opłat nie ma zbyt wiele tych tzw.kokosów które zawozi się do Polski.Więc przyjeżdżając tu z myślą na dłuższy pobyt a może i na stałe nie jest aż tak żle.
SZTUKA ŻYCIA-TO CIESZYĆ SIĘ MAŁYM SZCZĘŚCIEM
Awatar użytkownika
kasia27

Dołączenie: 19 Maj 2008, 13:06

Postprzez pako-pako w 29 Maj 2008, 22:17

Dobrze gadasz kaśka :)
pako-pako

Dołączenie: 22 Maj 2008, 16:48

Postprzez Eliss w 04 Cze 2008, 08:15

kasia musze Ci przyznac racje.................dokladnie z taka opinia spotykam sie w Polsce. :D Anglia kraj mlekiem i miodem ........kasa leży na ulicy ...kazdy lezy do gory brxzuchem i tylko czasem sie schyli aby ja podniesc :mrgreen: Tylko ciekawe dlaczego Ci co przyjada tu po raz pierwszy sa lekko zdziwnieni.
W odpowiedzi na pierwszego posta - Oczywiscie ze mozna tylko wszystko zalezy od wielu czynnikow ....zawodu/kwalifikacji/ wykonywanej pracy ( bo czasem zupelnie na innym stanowisku pracujemy niz mamy kwalifikacje), potrzeb materialnych rodziny............Kazdemu na poczatku jest ciezko i tylko od nas samych zalezy czy proby przetrwamy czy nie.
Awatar użytkownika
Eliss

Dołączenie: 21 Maj 2008, 16:53
Miejscowość: London

Postprzez P.M. w 04 Cze 2008, 11:15

A nic tak nie bawi jak zajeżdzasz do domu i ci rodzice mówią ... NO TO CO TY ROBISZ W TEJ ANGLII ZE NIEMASZ PIENIEDZY ? MARTY CÓRKA WYJECHAŁA I JUŻ PO NIECAŁYM ROKU MIESZKANIE W LONDYNIE KUPIŁA.

:) :)

Mieliście to ?
P.M.

Dołączenie: 22 Maj 2008, 15:49

Postprzez Eliss w 27 Cze 2008, 19:59

a bo moze Marty corka na rurce tanczy :D i dodatkowe zlecenia prywatne bierze :mrgreen: bo jak zdolala po roku nazbierac na depozyt aby dostac kredyt :?: :lol:
Awatar użytkownika
Eliss

Dołączenie: 21 Maj 2008, 16:53
Miejscowość: London

Powróć do Myśląc inaczej

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość