Porady medyczne - ceny i alternatywy

Czyli wszystko co związane jest ze służbą zdrowia w UK.

Porady medyczne - ceny i alternatywy

Postprzez KniX w 24 Sie 2008, 19:49

Hello,
jak sobie radzicie w przypadku drobnych problemow zdrowotnych?
Do kogo się zgłaszacie? Wizyty w prywatnych klinikach są dla mnie nie akceptowalne z uwagi na cene!
Jakis czas temu mialem problem dermatologiczny i skorzystałem z internetowych konsultacji medycznych w portalu medycznym http://doctormed.pl
Załączyłem zdjęcia i za drobną opłatą problem został rozwiązany. :)
Ogolnie wyjezdzajac z PL nie wiedzialem ze na wyspach sluzba zdrowia jest tak droga !!!
Jak wy sobie radzicie w tego typu przypadkach?
KniX

Dołączenie: 24 Sie 2008, 19:34

Re: Porady medyczne - ceny i alternatywy

Postprzez Eliss w 26 Sie 2008, 09:42

Jest droga ? Idz sobie do GP bedziesz mial za darmo. Nikt nie kaze Ci korzystac z prywatnych klinik.
Awatar użytkownika
Eliss

Dołączenie: 21 Maj 2008, 16:53
Miejscowość: London

Postprzez efka198 w 08 Paź 2009, 18:02

Witam. Masz racje mozna isc do GP ale z drugiej strony jak człowiek po angielsku za dobrze nie mowi to nie dosc ze nie zrozumie dokladnie co mu dolega to dostanie paracetamol na kazda dolegliwosc :) A zdrowie przeciez jest bezcenne, dlatego nie uwazam ze powinno sie na nim oszczedzac. Tym bardziej, ze nie trzeba juz nawet jezdzic do Polski bo mamy wspanialych polskich lekarzy chodzby w Zielonej Klinice w Manchesterze czy Londynie. Wiec zamiast wydawac na bilety do Polski mozna przeznaczyc te pieniazki na wizyte u specjalisty, ktory mowi w twoim jezyku. Taka jest moja opinia....ale kazdy w sumie moze miec swoja:)
efka198

Dołączenie: 08 Paź 2009, 17:05

Postprzez Eliss w 28 Lis 2009, 20:07

:0 To prawda z paracetamolem ale....kto Ci powiedzial,ze przepisywanie chorym antybiotyki na byle pierdolke jest zdrowe dla Ciebie?? :roll: Po za tym zawsze mozna kogos zabrac kto mowi po angielsku.
Awatar użytkownika
Eliss

Dołączenie: 21 Maj 2008, 16:53
Miejscowość: London

Powróć do Zdrowie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość