jolanta napisał(a):Czesc,
Moj problem to boiler, ktory wlasnie nam "wysiadl" i nie mamy centralnego ogrzewania, ale na szczescie mozemy podgrzewac wode na prad. Tak na przyszlosc, czy ktos moglby mi polecic jakiego typu/marki boiler kupic (obecnie mamy baxi), aby byl ekonomiczny i jednoczesnie nie psul sie. Oraz ktora firme polecilibyscie do napraw, gdyz juz nie mam zaufania do Anglikow polfachowcow. Dzieki za podpowiedzi.
Niekoniecznie anglicy są półfachowcami. Znam tylu samo Polskich partaczy co i angielskich. niestety z przewagą partaczy wśród polaków - tylko jakoś tak dziwnie się my lubimy dowartościowywać ciągle mówiąc oni - be , my - cacy.
Pozatym, aby boiler był dobrze i legalnie ząłożony, a potem przyjęty przez np. British Gas - musi miec wszelkie atesty i firm ai Boiler - Polacy chyba jednak w większoci to "kowboje" (wiem, bo moj landlord ostatnio wymieniał u mnie boiler no i british gas po sprawdzeniu zerwał z nim umowe, bo niebyło wszelkich atestów no i partacz jakis to robil - nie polak, nie anglik - jakis o wyglądzie Baracka Obamy z angielskim gorszym od mojego

.
Zapominasz, ze ktoś ten londyn zbudował i nie byli to przecież Polacy